.Τα «στοιχήματα» της Βουλής

Τελικά, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε κανένα σημαντικό νέο πολιτικό στοιχείο στο προσκήνιο. Απλώς επανέφερε στην επικαιρότητα με τη «συμπυκνωμένη ένταση» της «πρότασης μομφής» τον νέο διπολισμό. Σε τελευταία ανάλυση, Σαμαράς ή Τσίπρας; Υπ' αυτήν την έννοια, έλαβαν εκατέρωθεν τα αναλογούντα κομματικά πολιτικά κέρδη της «κομματικής πόλωσης», χωρίς να διευρύνουν με «κάτι νέο» τα ακροατήριά τους.

Ο μεν Α. Σαμαράς εστίασε στο ότι έχει εν εξελίξει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «πελαγοδρομεί» επικίνδυνα. Ο δε κ. Τσίπρας εστίασε στην οικονομική και κοινωνική απορρύθμιση που έφερε η ασκούμενη πολιτική, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Παρ' όλα αυτά, στο σχετικά «αυτόνομο πεδίο» της επικοινωνίας της «πρότασης δυσπιστίας» ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε.

Δεν προσέφερε κανένα «νέο στοιχείο», ενώ η κίνησή του καταγράφηκε ως «αμυντική», λόγω των εσωκομματικών αντιδράσεων στις δηλώσεις «περί ευρώ» στο Πανεπιστήμιο του Οστιν. Επίσης απεδείχθη εξαιρετικά ατυχής η ιδέα της παράλληλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό δεν συνιστά «κινηματική πολιτική», αλλά «βραδινή γυμναστική»... 

Ο κ. Σαμαράς, χάρη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προσωρινή «κοινοβουλευτική ανασυγκρότηση», αλλά χωρίς το στοιχείο της σταθερότητας, καθώς η διάρκειά της εξαρτάται από το πώς θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παράπλευρη απώλεια του διλήμματος Σαμαράς ή Τσίπρας είναι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ. Οχι γιατί αποχώρησε η Θεοδώρα Τζάκρη. Ή γιατί τρία - τέσσερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Αλλά γιατί έχει απολέσει μέχρι τουλάχιστον τις επόμενες εθνικές εκλογές ένα «διακριτό στίγμα» έναντι της ΝΔ. Ηταν έντονη αυτή η εικόνα στη Βουλή, παρά τις αναμφισβήτητες μεγάλες δυνατότητες ελιγμών του κ. Βενιζέλου.

Αντίθετα, ο κ. Κουβέλης με το «παρών», δηλαδή «ούτε στην κυβέρνηση - ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ», επιχειρεί σε εξαιρετικά «πολωτικές» συνθήκες να δημιουργήσει έναν αυτόνομο πολιτικό χώρο, με ξεχωριστό στίγμα, αρνούμενος ευθέως τον «διπολισμό». Τα «στοιχήματα» έχουν τεθεί. Η κοινωνία θα 
επιλέξει...

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.