.Ο στρατός στους δρόμους για να επιβάλει την τάξη στις Φιλιππίνες

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν μεταβεί σήμερα στην Τακλομπάν, την παραλιακή πόλη στο κέντρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων η οποία καταστράφηκε από τον σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν και όπου οι λεηλασίες και η βία απειλούσαν να εμποδίσουν τη διανομή της επείγουσας βοήθειας.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή από τον τυφώνα αυτό, έναν από τους σφοδρότερους που έχουν παρατηρηθεί ποτέ, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα και κύματα που παρέσυραν τους κατοίκους μαζί με τα σπίτια τους από λαμαρίνα και ξύλο.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να φθάσουν στο Τακλομπάν και να διοχετεύσουν σκηνές, τρόφιμα και ιατρικό υλικό στις κατεστραμμένες ζώνες όπου οι άνθρωποι που διέφυγαν από την καταστροφή έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους σε νερό και τρόφιμα.

Ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνει το κλίμα έντασης που επκρατεί στην πόλη αυτή των 220.000 κατοίκων που έχει παραδοθεί σ' αυτούς που λεηλατούν από την πείνα, οι οποίοι επέδραμαν στα καταστήματα τροφίμων και επιτέθηκαν σε μια οχηματοπομπή του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.