.Ιω. Μιχελάκης: Δεν αντέχει άλλη πίεση, ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε η κοινωνία

Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να βγει από την κρίση, να πατήσει γερά στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά. Όμως, μετά από μια πενταετία ύφεσης, εξαντλήθηκαν οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας και ακόμη περισσότερο της κοινωνίας, γι' αυτό και δεν αντέχει άλλη πίεση ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία, διαμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, σήμερα το πρωί στη Νυρεμβέργη.

Υπενθυμίζοντας πως οι Έλληνες υποβάλλονται σε θυσίες που ποτέ δεν γνώρισε ευρωπαϊκός λαός σε καιρό ειρήνης, πως μέσα σε λίγα χρόνια έχασαν πάνω από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ και πάνω από το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους, ενώ η ανεργία έφτασε στο 27%, ξεπερνώντας στους νέους το 60%, ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και έχει το δικαίωμα να ζητά πραγματική κοινοτική αλληλεγγύη.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε με έμφαση πως ζητείται, προπάντων, στήριξη, ώστε να αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα αλλά και να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό αναπτυξιακές δράσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, καθώς δεν αντέχεται άλλη έκρηξη της ανεργίας και καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει ανεργία που γενικά πλησιάζει το 30% και στους νέους πάει πάνω από το 60%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.