.Γ. Καμίνης: Απομάκρυνση υπαλλήλων του ληξιαρχείου

Άμεσο έλεγχο στο τμήμα γεννήσεων της διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης του δήμου Αθηναίων διέταξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά το συμβάν με τη φερόμενη ως πολύτεκνη οικογένεια Ρομά στα Φάρσαλα. Άμεσα απομακρύνθηκαν η διευθύντρια του τμήματος, η αρμόδια προϊσταμένη και οι δυο υπάλληλοι που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη ληξιαρχική πράξη γέννησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η αξιοπιστία της ερευνητικής διαδικασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης,  από τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι το 2011 είχαν γίνει 50 ετεροχρονισμένες δηλώσεις που αυξήθηκαν σε 200 το 2012 και σε 400 το 2013. Κάθε δήλωση αφορούσε περισσότερα από ένα παιδί.

Κύριο χαρακτηριστικό έχει υπάρξει η δήλωση αγνώστου πατρός και η έλλειψη αστυνομικών ταυτοτήτων στις φερόμενες ως μητέρες. Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν σαν τόπο κατοικίας την 4η δημοτική κοινότητα (Γκάζι, Μεταξουργείο) και πολλές είναι δημότες άλλων δήμων της χώρας με καταυλισμούς Ρομά.

Ο κ. Καμίνης έχει ζητήσει να γίνει πλήρης και σε βάθος έλεγχος σε συνεργασία με το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ τόνισε ότι για τη διαλεύκανση του ζητήματος είναι απαραίτητη η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και τους Εισαγγελείς. 

Με επιστολή του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  ζητά να υπάρξει από τους δημάρχους έλεγχος στα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια όλης της χώρας, ενώ επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, καθώς το σύστημα -όπως τόνισε- «είναι πολύ ελαστικό». 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.