.Οι ελέφαντες καταλαβαίνουν αμέσως τις ανθρώπινες χειρονομίες

Οι σκύλοι θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, αλλά οι ελέφαντες μας «πιάνουν» καλύτερα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έδειξε ότι τα γιγαντόσωμα ζώα έχουν την μοναδική ικανότητα να καταλαβαίνουν το νόημα των ανθρώπινων χειρονομιών. Χωρίς καμία προηγούμενη εκπαίδευση, τα πειράματα έδειξαν ότι οι ελέφαντες καταφέρνουν ενστικτωδώς κάτι που κανένα άλλο ζώο δεν κάνει αμέσως: αν ένας άνθρωπος του δείξει κάτι με το χέρι του, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτή η κίνηση και αντιδρούν ανάλογα.

Οι ερευνητές Ρίτσαρντ Μπερν και Αν Σμετ της Σχολής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου Σεν Άντριους της Σκωτίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", έκαναν πειράματα με 11 αφρικανικούς ελέφαντες ζωολογικού κήπου.

Οι ζωολόγοι εμφάνισαν μπροστά σε κάθε ελέφαντα δύο κουβάδες, από τους οποίους ο ένας περιείχε τροφή και ο άλλος όχι. 
Ένας άνθρωπος έδειξε στους ελέφαντες τον κουβά με το φαγητό και οι ελέφαντες διάλεξαν τον σωστό κουβά δύο στις τρεις φορές (ποσοστό επιτυχίας 68%) κατά μέσο όρο. Στο αντίστοιχο πείραμα με ανθρώπινα νήπια ενός έως δύο ετών, το μέσο ποσοστό σωστής επιλογής είναι παραπλήσιο (73%).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.