.Ξεκίνησαν οι απολογίες των συλληφθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι, μέλη της χρυσής Αυγής, για τις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των βουλευτών του κόμματος, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου που θα απολογηθεί αύριο και του Χρ. Παππά που θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας όλοι  οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα. 
 Τέλος, οι ανακριτές της υπόθεσης της ΧΑ εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για ήδη κατηγορούμενους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Σημεώνεται πως τη διαγραφή του δικηγόρου Παύλου Σαράκη από τα μητρώα μελών του κόμματος "για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά" ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Η διαγραφή σημειώνεται μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του βουλευτή της ΧΑ Η. Κασιδιάρη, συγκατηγορούμενου στην υπόθεση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, από τον κ. Σαράκη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.