.Αθ. Σκορδάς: «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή»

«Έγνοια μας είναι πώς θα περιορίσουμε τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα και πώς θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας» τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφερόμενος στη δυνατότητα λειτουργίας των μικρών εμπορικών καταστημάτων έως και 52 Κυριακές τον χρόνο.

 «Υπάρχει πάντα ένας φόβος απέναντι στο καινούργιο και την αλλαγή» σημειώνει ο κ. Σκορδάς, μιλώντας για τις αντιδράσεις μερίδας του εμπορικού κόσμου. «Θυμίζω ότι και όταν συζητήθηκε η πεζοδρόμηση της οδού Βουκουρεστίου, υπήρξαν πολλοί εμπορικοί σύλλογοι που θεωρούσαν ότι δεν θα μπορεί ο πελάτης να φτάνει με το αυτοκίνητό του στο μαγαζί και γι αυτό θα μπει λουκέτο στα μαγαζιά. 

Η ζωή απέδειξε ότι, αντιθέτως, η πεζοδρόμηση ευνόησε τον κύκλο εργασιών των καταστημάτων και γι αυτό τα επόμενα χρόνια το αίτημα ήταν για περισσότερες πεζοδρομήσεις. Άρα η δική μας άποψη είναι ότι ο φόβος για το καινούργιο είναι αυτό που πολλές φορές προσδιορίζει μια συντηρητική άποψη για αυτό το θέμα.

 Όπως έδειξε και η μελέτη του ΟΟΣΑ σε 30 χώρες στην Ευρώπη η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε θετικές επιπτώσεις και στον κύκλο εργασιών και στην πτώση των τιμών και στην αύξηση της απασχόλησης. 

Άρα, δεν νομίζω ότι κάτι το οποίο αποδεικνύνεται μέσα από μια επιστημονική έρευνα μπορεί να το αμφισβητεί ο φόβος και η προκατάληψη».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.