.Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τα αντανακλαστικά μας στα εθνικά θέματα

Την πορεία του Κυπριακού, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και την οικονομική κρίση, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε μια ώρα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τους συνδέει μια μακρά και ειλικρινής φιλία. Η οικονομική κρίση, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος, εκ των πραγμάτων επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική και υπογράμισε: 

«Οφείλουμε να δηλώσουμε -και η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία- ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και τα εθνικά μας θέματα».

Θα πρέπει επίσης, ανέφερε, να διασφαλίσουμε και να αξιοποιήσουμε τους εθνικούς, φυσικούς μας πόρους και «να κρατάμε, ενεργά τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «θα πρέπει να έχουμε αντίληψη των συσχετισμών, που αλλάζουν διαρκώς στην περιοχή και δημιουργούν νέα προβλήματα, αλλά και νέες ευκαιρίες».

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. 
Αναφερόμενος στη συνάντησή του αυτή, τη χαρακτήρισε χρήσιμη, γιατί -όπως είπε- «ο λόγος του είναι καθαρός, σαφής και αυτά που λέει δημόσια, τα λέει και στις κατ' ιδίαν συνομιλίες».

Τέλος, απόψεις για την πορεία του Κυπριακού και την οικονομική κρίση αντάλλαξαν ο κ. Βενιζέλος με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
 
Σε δηλώσεις, μετά την συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή εμπειριών για την διαχείριση όχι μόνο της ελληνικής και κυπριακής κρίσης, αλλά της πανευρωπαϊκής, και τόνισε: «Το μέγα ζητούμενο είναι να αλλάξουν οι ρυθμοί και οι προσανατολισμοί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Πρέπει να επαναπολιτικοποιήσουμε την Ευρώπη, να κάνουμε μεγάλες και θαρραλέες θεσμικές τομές, για να διασφαλίσουμε τη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών, γιατί η κρίση έχει αποδείξει ότι υπάρχουν επικίνδυνες ανισότητες στο εσωτερικό και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.