.Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με την Μ. Δαμανάκη

 Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς "Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015" ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει τη σχετική απόφαση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραλάβει τη "σκυτάλη" από τη Γερμανία.

Αναφερόμενη στην επικείμενη ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, η κ. Δαμανάκη, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία, υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν από την πλευρά της Επιτροπής να υπάρξει μια ιδιαίτερη ατζέντα με θέμα τη Θάλασσα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει και το πλεονέκτημα να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον χώρο της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ ευχάριστα τα νέα που του μετέφερε η Επίτροπος κ. Δαμανάκη αναφορικά με την ανακήρυξη του Πειραιά ως Ναυτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2015 και συμπλήρωσε ότι αυτό συμπίπτει με την απόφαση της Ελλάδας η θαλάσσια πολιτική να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.