.Μπαρόζο: Πολιτική συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η συμφωνία αυτή πρέπει τώρα να εγκριθεί από μια αυξημένη πλειοψηφία των 754 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προειδοποίησε ο Σουλτς προσθέτοτνας ότι περιμένει ότι θα δοθεί γι' αυτό μεγάλη μάχη.

Ο Σουλτς δήλωσε πως θα ζητήσει να τεθεί ο προϋλπόλογισμός προς ψήφιση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο δαπανών για την περίοδο 2014-2020 στη σύνοδο κορυφής τους το Φεβρουάριο. Όμως η επικύρωσή του είχε εμποδιστεί από το κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να συναινέσει για να τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία.

Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014-2020 τόνισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, προειδοποιώντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ως το τέλος του καλοκαιριού, χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.