.Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μονιμοποιήσεις από το «παράθυρο» στον Δήμο Ζωγράφου


Μονιμοποίηση υπαλλήλων με μεθόδους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον «ανορθόδοξες» φαίνεται ότι εφάρμοζε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου που εκλεγόταν επί τρεις τετραετίες. 

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα, 14 άτομα που είχαν εργαστεί ως συμβασιούχοι σε εταιρείες του δήμου, οι οποίες σήμερα έχουν καταργηθεί, μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου χωρίς σε καμία περίπτωση να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Μάλιστα όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στην έκθεση, τα συγκεκριμένα άτομα πληρώνονταν με μετρητά και όχι με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό όπως είθισται για τους υπαλλήλους στον δήμο, ενώ την εποχή που φέρονταν να εργάζονται στον δήμο βρέθηκαν παράλληλα εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με την ιδιότητα του ανέργου. 

Ενας εκ των 14 έχει καταθέσει ότι δεν εργαζόταν στον δήμο, αλλά δέχθηκε να υπογράψει έγγραφα προκειμένου να φανεί ως εργαζόμενος το 2005 και άρα στη συνέχεια να μονιμοποιηθεί.
Οι δεκατέσσερις υπάλληλοι φαίνεται ότι εργάστηκαν περιστασιακά στον δήμο ως συμβασιούχοι κάποια στιγμή την τελευταία δεκαετία. 

Ωστόσο το 2009, όταν δόθηκε η δυνατότητα της μονιμοποίησης των υπαλλήλων που πληρούσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις με τον νόμο Παυλόπουλου φαίνεται ότι οι εν λόγω προϋποθέσεις, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός. 

Ο πρώην δήμαρχος, Ιωάννης Καζάκος, φέρεται να παρουσίασε ως αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου την πρόσληψη των υπαλλήλων χωρίς να υπάρχουν ανάλογα πρακτικά. Παράλληλα, σε ΕΔΕ που διενεργήθηκε έδωσε αναληθείς απαντήσεις.
Χωρίς ΙΚΑ, βεβαιώσεις

Για να μετατραπούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε αορίστου χρόνου το 2009 έπρεπε καταρχάς να είναι υπάλληλοι του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν ίσχυε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω «υπάλληλοι» δεν συμπεριλαμβάνονταν στις καταστάσεις προσωπικού των εταιρειών του δήμου όπου φέρονταν ως εργαζόμενοι, δεν ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ, δεν έλαβαν ποτέ βεβαιώσεις αποδοχών, δεν ανέφεραν στη φορολογική τους δήλωση τις αποδοχές τους από τον δήμο και δεν είχαν εγγραφεί στον σύλλογο εργαζομένων. 

Με λίγα λόγια επρόκειτο για αόρατους υπαλλήλους που ξαφνικά απέκτησαν υπαλληλική υπόσταση εφόσον εμφανίστηκαν να έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με τον δήμο. 
Σε κάποιες συμβάσεις το δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιείται έχει εκδοθεί μετά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.