.Γ. Άσμουσεν: Η Λευκωσία μπορεί να αλλάξει τους όρους του προγράμματος


Η κυπριακή κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τους όρους του προγράμματος, εφόσον εξασφαλίζεται το ποσό που έχει τεθεί ως στόχος, σημείωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν και υποστήριξε ότι δεν ήταν η ΕΚΤ η οποία καθόρισε τους όρους της λύσης.
«Πρόκειται για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυπριακής κυβέρνησης.

 Από αυτήν, λοιπόν, και μόνο εξαρτάται εάν επιθυμεί να αλλάξει τη δομή του» δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης και πρόσθεσε ότι «το σημαντικό είναι να παραμείνει η συμμετοχή με 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ» και ότι «είναι στο χέρι της κυπριακής κυβέρνησης και της Βουλής να αποφασίσουν για τη δομή».

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ο κ. Άσμουσεν δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι δεν ήταν η ΕΚΤ που πίεσε γι αυτή την ειδική δομή της συμμετοχής στο σχέδιο διάσωσης που επελέγη. Πρόκειται για αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης».

Σε δηλώσεις του στον Τύπο στο περιθώριο συνεδρίου σήμερα στο Βερολίνο, ο κ. Άσμουσεν επισήμανε ακόμη ότι θεωρεί την Κύπρο συστημικά σημαντική, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως ασφαλής λύση και τόνισε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της θα επηρέαζε τόσο την Ελλάδα όσο και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση σχετικώς με το εάν οι καταθέτες σε άλλες χώρες έχουν λόγο να ανησυχούν, διευκρίνισε ότι η λύση που επελέγη για την Κύπρο είναι μοναδική, όπως μοναδική είναι και η κατάσταση στη χώρα και στον τραπεζικό τομέα της.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.