.Ανατροπή της εικόνας των exit poll


Οι προβολές δυο εταιριών μεταβάλλουν σημαντικά την εικόνα των ποσοστών των ιταλικών κομμάτων και συμμαχιών, σε ό,τι αφορά την γερουσία.

Βάσει των προβολών αυτών, που βασίζονται σε πραγματικές ψήφους (εταιρίες Tecne και Πιέπολι) η κεντροδεξιά συμμαχία φέρεται να εξασφαλίζει το 31,6% η κεντροαριστερή  το 29,4%, το κίνημα Πέντε αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 24,9% και η λίστα του Μάριο Μόντι το 9,6%.

Τα Instant Poll, βάσει τηλεφωνικών συνεντεύξεων, παρουσίαζαν αντιθέτως ουσιαστικό προβάδισμα της κεντροαριστεράς?τουλάχιστον τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων. 

Eξάλλου, η κεντροαριστερή συμμαχία στην Ιταλία με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προηγείται με σημαντική διαφορά στις βουλευτικές εκλογές με 34,5%-37% των ψήφων, έναντι ποσοστού 29%-31% του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των καταμετρήσεων της κοινής γνώμης έξω από τα εκλογικά τμήματα (έξιτ πολ).

Από την πλευρά του, ο μεγάλος άγνωστος παράγοντας των φετινών εκλογών, το κίνημα διαμαρτυρίας των Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο φέρεται να συγκεντρώνει περίπου το 19- 21% των ψήφων, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση έξω από τις κάλπες της εταιρείας Tecne για λογαριασμό του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου Sky TG24.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.