.Πτώση τιμών των παλαιών ακινήτων


Το 2012, σε συνέχεια του 2011, αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος τής διαμεσολάβησης ακινήτων, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα τής εταιρείας Re/Max Ελλάς.

Παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά, ήταν η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται άμεσα τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, επίσης, και ο φόβος πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) και των επικείμενων συνεπειών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία τού δικτύου τής Re/Max, οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν περαιτέρω πτώση το 2012 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Συνοπτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων/παλαιών ακινήτων ήταν κατά 13% χαμηλότερες σε σχέση με το 2011, ενώ των νέων/νεόδμητων κατά 9%. 

Στην Αττική, οι μέσες τιμές των παλαιών ακινήτων έπεσαν κατά 11%, ενώ των νέων σε ποσοστό 9%. Στη Θεσσαλονίκη, η πτώση στα παλαιά ήταν 13%, ενώ στα νεόδμητα 11%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η μείωση τιμών για τα παλαιά κυμάνθηκε γύρω στο 18%, ενώ για τα νεόδμητα στο 7%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.