.Η προανακριτική επιτροπή ζητά από τον Μεϊμαράκη να εγκρίνει τις ανοιχτές συνεδριάσεις


Μια «Σολομώντεια λύση» φαίνεται πως αναζητούν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα «εσωτερικά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της πρότασης του προέδρου Χρήστου Μαρκογιαννάκη για δημόσιες συνεδριάσεις με την παρουσία κάμερας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει επιφυλάξεις διά στόματος Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων αναμένεται πως δεν θα είναι θετική. «Είμαστε κολλημένοι στις αγκυλώσεις του παρελθόντος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός πως η Επιτροπή ζητάει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να γίνουν δημόσιες οι συνεδριάσεις μιας επιτροπής που έχει ανακριτικό ρόλο, κάτι που είναι αντίθετο στο Σύνταγμα και έχει προκαλέσει αρκετές απορίες σε νομικούς κύκλους.

Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, από την πλευρά του, γνωμάτευσε ότι δεν είναι δυνατόν να δίδονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής.
Δύο μήνες ακόμα δουλειάς

Παράλληλα, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής εκτίμησε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διεργασίες της, ενώ πρόσθεσε πως οι 28 συνεργάτες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μαζί με άλλους 15, θα εξεταστούν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.