.Ι. Πανούσης: Να βοηθήσουμε όλοι να ξεριζωθεί το κακό, γιατί αλλιώς θα ξαναμιλήσουμε, δυστυχώς, για το επόμενο θύμα

«Το ερώτημα δεν είναι ποιοι είναι οι δολοφόνοι, αλλά τι κάνει η Πολιτεία γι αυτό το φαινόμενο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Πανούσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχολιάζοντας τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. 
«Αν δεν βοηθήσουν όλα τα κόμματα με ό,τι στοιχεία και αναλύσεις έχουν κάνει από το '74 και μετά, το κράτος, την Αστυνομία, την Πολιτεία, τη Δημοκρατία, να ξεριζώσει το κακό, θα ξαναμιλήσουμε, δυστυχώς, για το επόμενο θύμα» σημειώνει ο κ.Πανούσης.

Αναφερόμενος στους εκτελεστές, ο κ. Πανούσης τονίζει ότι «ο τρόπος που έδρασαν είναι τρόπος επαγγελματιών, είναι τρόπος ανθρώπων που δεν έχουν ανθρώπινο οίκτο, δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή και κάνουν αυτή τη δουλειά -προσέχτε- διότι οι παλιοί τρομοκράτες σκοτώναν οι ίδιοι διότι θεωρούσαν ότι ήταν ιδεολογικό τους χρέος κατά την άποψή τους να εκτελέσουν τον Χ ή τον Ψ. 

Εδώ, δεν κάνουν αυτοί τη δουλειά, την αναθέτουν, άρα αυτοί που σκοτώσαν ήταν εκτελεστές. Τώρα, με ποιο συμβόλαιο κ.λπ. δεν έχει σημασία. "Ποιος τους έβαλε" είναι το ερώτημα, με ποια στόχευση και γιατί. 

Αυτό πρέπει να ψάξει να το βρει η Αστυνομία, αλλά θα σας πω το εξής: είναι δυνατόν 40 μεταπολιτευτικά χρόνια ή, αν θέλετε, μετά τη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ να φυτρώνουν από παντού τρομοκρατικές οργανώσεις σε αυτή τη χώρα, να καίνε ανθρώπους, να καταστρέφουν την Αθήνα, να σκοτώνουν, να ληστεύουν και εμείς να λέμε "δεν βαριέσαι, η ζωή συνεχίζεται κανονικά"; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;».

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση «ήρθε μια καυτή πατάτα στην Πολιτεία αυτήν τη στιγμή. 

Μπορεί από αύριο στα καφενεία, στα σχολεία, στις αυλές, στους δρόμους, στις πλατείες, οι άνθρωποι ν' αρχίσουν να μαλώνουν μεταξύ τους ποιος είναι ο καλός δολοφόνος, το κακό θύμα και πάει λέγοντας. Έτσι αρχίζουν οι μικροί εμφύλιοι, δεν αρχίζουν με όπλα στο βουνό. Αρχίζουν με αυτήν τη λογική των συμψηφισμών των δολοφονιών. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.