.«"Κούρεμα" του χρέους θα προκαλούσε ανασφάλεια στην ευρωζώνη»

«Η συζήτηση για ένα 'κούρεμα' του ελληνικού δημόσιου χρέους θα προκαλούσε ανασφάλεια στην ευρωζώνη και θα έφερνε πάλι στο προσκήνιο μοντέλα κρίσης. Αυτή είναι η γνώμη μου» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

   «Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για ένα νέο κούρεμα. 
Όπως θα γνωρίζετε, το Γιούρογκρουπ είχε αποφασίσει πέρυσι τον Νοέμβριο να συζητήσει εκ νέου το θέμα της Ελλάδος το 2013 και αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, εάν το πρόγραμμα εφαρμόζεται σωστά, τότε θα εξέταζε το ενδεχόμενο νέων μέτρων για την ανακούφιση του χρέους» σημειώνει ο Γερμανός πρεσβευτής και προσθέτει: «Δεν πρέπει να μας αποσπά την προσοχή το τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα. 

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί τώρα αυτό το πρόγραμμα, το οποίο εμφανίζει σημάδια επιτυχίας. Ναι, συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει φως στο τούνελ, υπάρχουν σημάδια ότι η οικονομία ανακάμπτει και είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να έχει ανάπτυξη, ίσως μικρή, το 2014 και να βγει από την κρίση. 

Είναι πρόωρο να συζητάμε τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να συνεχιστεί η πορεία. Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για αυτό».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.