.Aισιόδοξος για την πορεία της χώρας, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος

Aισιόδοξος για την πορεία της χώρας, αλλά και ολόκληρης της ευρωζώνης, εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. 'Οπως προκύπτει από δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο κ. Γιώργος Προβόπουλος επισημαίνει ότι «είναι ολοένα και περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης».

Εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, πρόβλεψη την οποία, όπως αναφέρει, έχει υιοθετήσει στο βασικό της σενάριο και η Black Rock, στα "τέστ αντοχής" που έχει πραγματοποιήσει στις ελληνικές τράπεζες. 

'Οπως αναφέρει συγκεκριμένα, «σύμφωνα με το βασικό σενάριο των στρες τεστ, το οποίο συμβαδίζει με τις προβλέψεις μας και τις προβλέψεις της τρόικας, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο, η ανάπτυξη έρχεται το 2016, με χαμηλή ύφεση ως τότε».

Σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών ο κ. Προβόπουλος φέρεται να διαβεβαιώνει ότι είναι «καλά κεφαλαιοποιημένες». 

Επιπλέον εκτιμά ότι τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι τράπεζες μείωσαν τα κόστη τους κατά περισσότερο από 15% μέχρι σήμερα. Ο τραπεζικός κλάδος αποκομίζει σημαντικά οφέλη στον τομέα της αποδοτικότητας».

Για το ακανθώδες πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων (κόκκινων) δανείων, ο κ. Προβόπουλος προέβλεψε ότι το ποσοστό τους θα σταθεροποιηθεί τον επόμενο χρόνο, συμπληρώνοντας ότι θα επακολουθήσει η σταδιακή τους αποκλιμάκωση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.