.Σε νέες διαδηλώσεις κάλεσε η Μουσουλμανική Αδελφότητα - Κοινοβουλευτικές εκλογές σε έξι μήνες

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι ισλαμιστές σύμμαχοί της κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις σήμερα, καθώς χθες 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο όταν άνδρες του στρατού και της αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις ένοπλες δυνάμεις. Οι υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου επέρριψαν την ευθύνη στο στρατό για τη σφαγή έξω από το αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής φρουράς όπου πιστεύεται ότι κρατείται ο πρώην πρόεδρος, που ανατράπηκε την Τετάρτη. 

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αμύνθηκαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο στρατόπεδο.
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε  όλες τις πλευρές στην Αίγυπτο σε «αυτοσυγκράτηση» και να «αποφύγουν να προβαίνουν σε προκλήσεις», ωστόσο  προς το παρόν δεν διακόπτει τη βοήθεια προς την Αίγυπτο. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν «καταδίκασε» τις βιαιότητες που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον πενήντα ανθρώπων τη Δευτέρα στην Αίγυπτο και απαίτησε αμερόληπτη έρευνα για να εντοπιστούν οι ένοχοι, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Νεσίρκι.

Στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν νέες βουλευτικές εκλογές μόλις τροποποιηθεί το υπό αναστολή σύνταγμά, το οποίο είχε εγκριθεί σε δημοψήφισμα που διεξήγαγε η ισλαμική κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφερε τη Δευτέρα η μεταβατική προεδρία της χώρας. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το χρονοδιάγραμμα για τις νέες εκλογές θα μπορούσε να οριστεί σε περίπου έξι μήνες πιθανότατα πριν από το 2014.

Στο μεταξύ,  ένα νέο πολιτικό πρόσωπο εμφανίζεται ως φαβορί για να καταλάβει τη θέση του μεταβατικού- προσωρινού πρωθυπουργού. Μετά τον πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι του οποίου η υποψηφιότητα πάγωσε μετά από αντιδράσεις των ισλαμιστών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Σαμίρ Ραντουάν φέρεται τώρα ως ο επικρατέστερος για μεταβατικός πρωθυπουργός, ανέφεραν τη Δευτέρα, ανώτερες πολιτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Ρόιτερς.

Το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ, το δεύτερο σημαντικότερο ισλαμικό κόμμα της Αιγύπτου μετά τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν τον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών Σαμίρ Ραντουάν στη θέση του προσωρινού πρωθυπουργού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.