.Τσίπρας: Να μην τολμήσουν να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ

Να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ στη Βουλή κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 

«Μην τολμήσουν να κόψουν το σήμα, να φιμώσουν τη δημόσια τηλεόραση και να διακόψουν το σήμα χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ. Είναι παράνομη πράξη και δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν. 

Αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και μίλησε για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως ενάντια στο σύνολο του ελληνικού λαού, που δικαιούται πλουραλιστική ενημέρωση.

«Κάποτε υπήρχαν τα βασιλικά διατάγματα, τώρα οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ που φιμώνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι η 19η στη σειρά της διακυβέρνησης Σαμαρά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας. 

Και πρόσθεσε: «Λένε ψέματα ότι κόπτονται για τη σπατάλη, αποφασίζουν και διατάζουν να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση σαν να είναι τσιφλίκι τους, παρακάμπτοντας τη Βουλή. Λένε ψέματα γιατί η ΕΡΤ δίνει στο δημόσιο προϋπολογισμό και δεν παίρνει». 

«Τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης να πάρουν ευθέως θέση και να διαχωρίσουν τη θέση τους, αλλιώς θα έχουν κι αυτοί ακέραια την ιστορική ευθύνη της φίμωσης της δημόσιας τηλεόρασης», ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα φιμώνουν την ΕΡΤ για δύο λόγους: Πρώτον γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα, δηλαδή ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων. Δεύτερον, για να τη μετατρέψουν σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως στη δικτατορία, και να μεταδίδουν πρόγραμμα υποστήριξης της κυβέρνησης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.