.Αποδείξεις και... ονόματα ζητά η Τρόικα από το υπουργείο Υγείας


Σε μάχη για γερά νεύρα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των επικεφαλής της Τρόικα εξελίσσεται η υπόθεση των επίορκων γιατρών.

Από την πλευρά του υπουργείου, με πρόσχημα το «κώλυμα» των προσωπικών δεδομένων, δόθηκε στους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ λίστα με κωδικούς γιατρών που αντιστοιχούν σε ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία.

Η Τρόικα επιμένει να πάρει στα χέρια της τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα όλων των επίορκων γιατρών που έφυγαν από το Δημόσιο και να διαπιστώσει το «βαθμό» αυστηρότητας των στελεχών του υπουργείου, ενώ σε κάθε συνάντηση των δύο πλευρών τονίζεται η ανάγκη απομάκρυνσης περισσότερων γιατρών.

Ο ΕΟΠΥΥ σημείωσε πως το 2012, λόγω συνταξιοδότησης ή μη ανανέωσης των συμβάσεων «έφυγε» το 14,3% του ιατρικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά, το ποσοστό θα ανέβει στο 20%.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε από τη Βουλή πως δεν θα γίνει καμία απόλυση ιατρικού προσωπικού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά μόνο μετατάξεις.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.