.Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων


Τον χαμένο χρόνο προσπαθεί να καλύψει η κυβέρνηση «ανεβάζοντας» ρυθμούς τόσο για τις αποκρατικοποιήσεις όσο και για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και της ηγεσίας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του αρμόδιου για το ΕΣΠΑ νέου υφυπουργού Ανάπτυξης Κυριάκου Βιρβιδάκη, 

«Ο ελληνικός λαός έχει δοκιμάσει τα διάφορα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, πολλά πακέτα τα οποία δεν απέτρεψαν την κρίση», δήλωσε ο γενική γραμματέας του ΚΚΕ. 

Όπως επεσήμανε η κ. Παπαρήγα, «το ΕΣΠΑ θα το φάνε κυριολεκτικά οι μεγάλοι επιχειρηματίες και αν γίνει κάποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική. Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ».

Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή ότι επίκειται νέο «κούρεμα». 

Επισημαίνεται, ότι αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία, όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη - μέλη, μπορούν  να εξετάσουν μια τέτοια περίπτωση. 

«Η Γερμανία δεν πρόκειται να συναινέσει σε κανένα νέο κούρεμα πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου», εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Ιωακειμίδης. 

Παράλληλα, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Χαράλαμπος Γκότσης, δήλωσε επίσης στον Αθήνα 9,84, ότι είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε σημαντική μείωση των επιτοκίων δανεισμού με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, παρά σε ένα νέο κούρεμα

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.