.Μανιτάκης: Ξεκινούν οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων


Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και γίνονται για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, καθώς και το συνολικό πλάνο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό και χρήσιμο για τον πολίτη, κράτος, όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου και γενικότερα η κυβέρνηση, παρουσίασε σήμερα ο Αντώνης Μανιτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Μανιτάκης, αφού παρουσίασε τα δύο πρώτα οργανογράμματα που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), αναφέρθηκε στις εκθέσεις αξιολόγησης των υπολοίπων υπουργείων, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και που αναμένεται να παρουσιαστούν προς έγκριση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, στο οποίο προεδρεύει ο πρωθυπουργός, εντός των επόμενων ημερών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ότι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας, είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι ανάγκες και τα κενά των υπουργείων, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα βγει η εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία θα καλεί τις υπηρεσίες και στη συνέχεια τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους. 
Πρόσθεσε ότι, «η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα έχουν γίνει ίσως και ολοκληρωθούν οι πρώτες μετακινήσεις».

Τέλος, σχετικά με την κινητικότητα τόνισε, ότι «γίνεται από τώρα ο προγραμματισμός  και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε  τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. 

Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται με τρόπο συστηματικό, ενώ  αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πώς «τώρα που είναι ασφαλέστερο το δημοσιονομικό πλαίσιο και το έδαφος πιο εύφορο, τώρα είναι και η κατάλληλη περίοδος για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές», τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ. στηρίζει την Διοικητική Μεταρρύθμιση».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.