.Γδέρνουν σκυλιά για να φτιάξουν μπότες – απομίμηση

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society. Από ελέγχους της οργάνωσης σε εργοστάσια κατασκευής υποδημάτων στην Αυστραλία, προέκυψε ότι προκειμένου να κατασκευάσουν απομιμήσεις από διάσημες χειμωνιάτικες μπότες, γδέρνουν σκυλιά και άλλα ζώα ζωντανά για να εξασφαλίσουν δέρμα και μαλλί.

Το “ματωμένο” δέρμα και το μαλλί προέρχεται από την Κίνα.
Μάλιστα, οι κατασκευαστές των απομιμήσεων παραπλανούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές αναγράφοντας στην ετικέτα ότι χρησιμοποιούν μαλλί προβάτων και άλλα υλικά.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, στην πλειονότητα των απομιμήσεων χρησιμοποιείται γούνα νυκτερευτών (raccoon dogs), που ζουν στην ανατολική Ασία και έχουν συγγένεια με παμφάγα και σαρκοφάγα θηλαστικά όπως οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα τσακάλια και τα κογιότ.

Αν και η εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες έχει απαγορευθεί επίσημα στην Αυστραλία από το 2004, δεν ισχύει το ίδιο για τη γούνα νυκτερευτών, με αποτέλεσμα το “ματωμένο” εμπόριο να συνεχίζεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές γούνας από γάτες και σκύλους το 2008.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.