.Ενημερώνει για τις εξελίξεις


Τους δύο κυβερνητικούς εταίρους του, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, αναμένεται να ενημερώσει τηλεφωνικά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο εκταμίευσης των δόσεων. 
Ο ίδιος επέστρεψε στην Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα εμφανώς ικανοποιημένος από το μονοήμερο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ενώ ξαναφεύγει αύριο για τη Μάλτα όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Υπό συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων η εκταμίευση δόσης-μαμούθ ύψους 44 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, με παράλληλη ισχυροποίηση, όμως, του μηχανισμού ελέγχου, όπως προκύπτει και από τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. 
Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση του με τον Ζοζέ Μπαρόζο, έθεσε το θέμα της άμεσης εκταμίευση της δόσης, των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και της επιπλέον χρηματοδότησης των σχεδόν 13 δισ. από τις δόσεις που δεν μας έχουν αποδοθεί. 
Πάντως, η ανοιχτή διαμάχη ΔΝΤ-Ευρωζώνης, για τον τρόπο που θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δημιουργεί προσκόμματα στην εκταμίευση των κεφαλαίων προς την Ελλάδα και θα πρέπει να έχει επιλυθεί πριν το Eurogroup της Τρίτης.  

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.