.Αισιοδοξία για την αυριανή ψηφοφορία


Την πεποίθηση ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει τη Δευτέρα και τον προϋπολογισμό, διευκολύνοντας έτσι τα κοινοβούλια των άλλων 16 κρατών μελών να συνυπογράψουν  για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς τη χώρα μας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 
Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ εξέφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η έκθεση της Τρόικας  ενώ δεσμεύτηκε ότι μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού το eurogroup θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα. 
Η εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ωστόσο οτι το Γιούρογκρουπ δε θα αποφασίσει τη Δευτέρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα γεγονός που θα προϋπόθετε την ψήφιση της παροχής βοήθειας και απο το Γερμανικό Κοινοβούλιο. 
Την πεποίθηση ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι μια πιθανότητα που θα μπορούσε στο απώτερο μέλλον να εξεταστεί, εκφράζει ο Επίτροπος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, στο περιοδικό Wirtschaftswoche, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή την ώρα προέχει η Ελλάδα να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.
Στον αντίποδα, τη χάραξη μιας πολιτικής στην Ευρώπη που δεν θα υποκύπτει στις πιέσεις των αγορών, πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς από το Βερολίνο, ζητώντας να μπει τέλος στην πολιτική της προχειρότητας. 
"Πρέπει να μας τρομάζει πως στην Ευρώπη - ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ισπανία - δημιουργείται μια χαμένη γενιά, με νέους εγκλωβισμένους σε έναν φαύλο κύκλο ανεργίας ή εργασίας περιορισμένου χρόνου και αποδοχών.. Αυτό οδηγεί σε απογοήτευση, απόγνωση και οργή και υποσκάπτει την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς».
 «Η Ελλάδα πρέπει να λάβει περισσότερο χρόνο και την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να επιτύχει την εξυγίανση των δημοσιονομικών της», υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
Όπως τονίζει «είναι προτιμότερο η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αν αυτό απαιτεί επιπλέον βοήθεια για ένα ή δύο χρόνια, αυτό θα είναι σημαντικά λιγότερο ακριβό, από μια έξοδο ή μια χρεοκοπία».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.