.Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών


Την αντίθεση του στις αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασε πριν από λίγο ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων και κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που θα δημιουργηθεί εάν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις της τρόικας και διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για τα άλλα μέτρα συνεχίζεται. 
Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. «Αναγκαστικά τα μέτρα πρέπει να κλείσουν σήμερα, δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προσερχόμενος στη Βουλή για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Διεργασίες στις Κοινοβουλεύτικες Ομάδες της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Α. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος του.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ιδιαιτέρως για τα εργασιακά.
Πάντως, παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια -που περιέγραψε με δραματικούς τόνους ο Γιάννης Στουρνάρας χθες στην Βουλή - μεγάλο αγκάθι παραμένουν οι αλλαγές στα εργασιακά. 

Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά αναγνωρίζουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία με τους δύο εταίρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν την πρόταση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία, η αποζημίωση σε εργαζόμενο με 16 χρόνια προϋπηρεσίας θα καθορίζεται στους 12 μισθούς και για τα έτη  που υπολείπονται θα χορηγείται επιπλέον ποσό με ανώτατο πλαφόν τα 2.000 ευρώ. 

Η τρόικα επέμεινε στην καταβολή επιπλέον ποσού 3.516 ευρώ ως ανώτατο πλαφόν εφάπαξ και το Υπουργείο Εργασίας επανήλθε με αντιπρόταση για την καταβολή 1.500 ευρώ ως ανώτατο όριο της  επιπλέον αποζημίωσης.
Ενδεικτικό των διεργασιών και των αντιδράσεων στην κυβερνητική συμμαχία είναι και το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχεται τις αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι το θέμα βρίσκεται εκτός των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκφράζουν, επίσης, δυσαρέσκεια για την απουσία ενημέρωσης από την πλευρά των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας σχετικά με τις διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Διαφωνία καταγράφεται από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και για το φορολογικό και κυρίως για την κατάργηση του οικογενειακού αφορολογήτου.
Σύμπλευση ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως προς την απόφαση να ψηφιστούν οι νέες δημοσιονομικές περικοπές μέσω της ψήφισης του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές αλλαγές με διαδικασίες - εξπρές σε ένα μόνον άρθρο. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.