.Επικοινωνία Σαμαρά με Ευρωπαίους αξιωματούχους


Ευρωπαϊκή πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ διεκδικεί ο πρωθυπουργός, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στόχος να μην καθυστερήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. 
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τις επόμενες ημέρες με Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι, Ντράγκι και Ρομπάι. 
Θα διαμηνύσει ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι διαρθρωτικές αλλαγές σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ. 
Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει εμπλοκή και πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ωστόσο αναβάλλεται για τα επόμενα 24ωρα η νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, βρίσκονται συγκεντρωμένοι 50 περίπου διαδηλωτές ΑμεΑ, μέλη του ΠΑΜΕ, που αποδοκίμασαν τους επικεφαλής των δανειστών που έφτασαν πριν από λίγο στο υπουργείο, 
με συνθήματα κατά του κεφαλαίου, του καπιταλισμού, της τρόικας, της κυβέρνησης και την Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα ανοιχτά «μέτωπα» στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας. 

Οι δανειστές εκτιμούν πως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν επαρκεί ενώ ζητούν επίσης κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης και μείωση της ελάχιστης ημερήσιας ανάπαυσης.

Μαχαίρι από το 2013 στα οικογενειακά επιδόματα. Στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για
 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.