.Αγωνία στην Αθήνα για τη δόση σε... δόσεις


Έντονη είναι η ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο σχετικά με την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Η αγωνία του Γιάννη Στουρνάρα και των συνεργατών του δεν εστιάζεται μόνο σε αυτό καθ' αυτό το γεγονός της καταβολής αλλά κυρίως στο αν η δόση θα μας χορηγηθεί εφάπαξ ή τμηματικά.
Το θέμα είχε συζητηθεί και στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής εξού και η σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη Συνέντευξη τύπου ότι στόχος μας είναι και ότι οι δανειστές μας πρέπει να μας δώσουν τη δόση εφάπαξ.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, από την πρώτη στιγμή που εξετάστηκε ουδέποτε έχει εγκαταληφθεί από τους δανειστές μας, οι οποίοι το έχουν θέσει στο τραπέζι και ως ένα μοχλό πίεσης για να πείσουν την ελληνική πλευρά και να ψηφίσει αυτά που πρέπει, αλλά και κυρίως να τα εφαρμόσει.

Σε αυτό το πλαίσιο πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση πως αν υπάρξει η οποιαδήποτε εμπλοκή με την ψήφιση των μέτρων – δηλαδή με τα εργασιακά – τότε η τμηματική καταβολή της δόσης είναι πιο πιθανή παρά ποτέ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο υπουργός οικονομικών ήθελε και θέλει να έχουν κλείσει όλα μέχρι σήμερα οπότε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Π. Τσακόγλου θα συμμετάσχει στο Euroworkinggroup. 

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη σύνθεση των τεχνοκρατών των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης είναι προπαρασκευαστική του επικείμενου Eurogroup, η ελληνική πλευρά θέλει να διαλύσει τα όποια σύννεφα και τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν από τους δανειστές μας για τη συμφωνία γύρω από τα μέτρα, 

έτσι ώστε η συζήτηση να επικεντρωθεί στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και των παρεμβάσεων που θα αποφασιστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.