.Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα


Μεταξύ της σφύρας των 11,5 δισ. που πρέπει να βρεθούν και του άκμονος των κοινωνικών αλλά και εσωκομματικών αντιδράσεων, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, καλούνται στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί ίσως και το Σαββατοκύριακο, να καταλήξουν σε ένα επώδυνο πακέτο περικοπών που θα πλήξουν σοβαρά τα ελληνικά νοικοκυριά. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα κυρίαρχα πλέον σενάρια, είναι η πλήρης κατάργηση των δώρων ( ή ότι απέμεινε απ αυτά) 
για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κλιμακωτές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, δραστική μείωση του εφ άπαξ, και με μεγάλο ερώτημα το πώς θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας.
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε κομματική συνεδρίαση για την εκλογή Γραμματέα, αναφέρθηκε σε σκληρά μέτρα που - όπως είπε - θα είναι και τα τελευταία στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σε κάθε πάντως περίπτωση η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, αφού όπως φάνηκε και από την σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με το Γιάννη Στουρνάρα, υπάρχουν κόκκινες γραμμές, απαράβατες όπως τόνισαν, για απολύσεις στο δημόσιο, αύξηση ορίου ηλικίας, μείωση συντάξεων του ΟΓΑ, και μείωση των χαμηλών συντάξεων εν γένει.
«Ο κ. Σαμαράς βαφτίζει "ενότητα της κοινωνίας και του έθνους" την αποδοχή των νέων μέτρων δεκάδων δισ. που θα ισοπεδώσουν την οικονομία και την κοινωνία», αναφέρει σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού και προσθέτει: 
«η εκβιαστική συσχέτιση, όμως, της παραμονής της χώρας στο ευρώ με την εφαρμογή του μνημονίου δεν πείθει πλέον κανέναν, όταν η ίδια η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι αυτή που ενισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι ο πρωθυπουργός «ως άξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να αντιληφθεί, ότι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος μέσα σε μια δημοκρατική χώρα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου, που εκπροσωπεί η κυβέρνησή του».
«Το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογούσε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η Ελλάδα τέλος του 2011 θα ξαναέβγαινε στις αγορές. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. 
Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής της κυβέρνησης των προθύμων εταίρων, επιβάλει στους Έλληνες το νέο Αρμαγεδώνα μέτρων με τη δικαιολογία της δήθεν βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης μας και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε δύο χρόνια», 
δήλωσε ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Χρήστος Ζώης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.
«Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές, άλλα λόγια και δυστυχώς την ίδια κατάληξη: εξαθλίωση, ανεργία, ύφεση, υποτέλεια στους πιστωτές», πρόσθεσε.
 Την ίδια ώρα, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα φτάνουν στη Βουλή τα νομοθετήματα με τα μέτρα, σε όλα τα κομματικά επιτελεία παρατηρείται έντονη κινητικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εσωκομματικές αναταράξεις.
Ο Πρωθυπουργός που είχε χθες επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ επείγεται να κλείσει το πακέτο των μέτρων, και να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής ενόψει των νέων επαφών που θα έχει με αξιωματούχους των δανειστών, αλλά και της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.  

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.