.«Βγαίνουμε από τα μνημόνια και ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος σωτήρας και αναμορφωτής της χώρας»

Οι παριστάμενοι στη συνέντευξη που έδωσαν οι Τσακαλώτος – Χουλιαράκης, με σιωπηρή «επίτροπο» την Όλγα Γεροβασίλη, έμειναν άφωνοι από την στοχευμένη επίθεση στους δημοσιογράφους. Ο εκνευρισμός ξεχείλιζε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αλλά ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν έπεσαν τα φώτα.
Εκεί έγινε κυριολεκτικά χαμός με τους υπουργούς να κάνουν «νουθεσίες» στους εκπροσώπους των μέσων για το πώς πρέπει να γράφουν τις ειδήσεις. Και ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης που τρομάρα τους είναι τεχνοκράτες και σπουδαγμένοι στο εξωτερικό, ήταν φανερά ενοχλημένοι γιατί οι εφημερίδες και τα άλλα μέσα ενημέρωσης δεν έγραψαν για την… τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup. 
Συνεχείς επιθέσεις, αιχμές για τους τίτλους των ειδήσεων, σκόπιμη προσπάθεια να οδηγηθούν σώνει και καλά οι δημοσιογράφοι στο δρόμο που θέλει η κυβέρνηση.
Προφανώς νομίζουν ότι βρίσκονται στη Βενεζουέλα ή καλύτερα στη Βόρεια Κορέα όπου τα μέσα ενημέρωσης «λιβανίζουν» από το πρωί ως το βράδυ το καθεστώς. Σκοτώνει ο Μαδούρο στο Καράκας; Δεν είναι φόνος είναι… αντίδραση στους αντεπαναστάτες; Τολμά να πει μια κουβέντα παραπάνω ο αντίπαλος του Κιμ; Του παίρνουν το κεφάλι και το παρουσιάζουν ως «ατύχημα».
Ακόμη και στη Ρωσία του Πούτιν που πατά το πόδι του σήμερα για να… σώσει την Ελλάδα του Τσίπρα, οι δημοσιογράφοι που τολμούν να γράψουν κάτι κακό για τον τσάρο απλά… φυτεύονται. Για να μην πούμε για την Τουρκία του Ερντογάν που έχει κάνει ειδική πτέρυγα φυλακών για τους αντιφρονούντες δημοσιογράφους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλούς για να πάρει το καλό παράδειγμα και η χθεσινή «ειρηνική προτροπή» να γράφουν για τις επιτυχίες της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εντάσσεται στο σχέδιο στοχοποίησης των media από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να αποποιηθούν οι κυβερνώντες των ευθυνών τους.
Λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, περιμένει τα πρωτοσέλιδα για να το διαπιστώσει. Λες κι αν γράψουν όλοι οι δημοσιογράφοι πως όλα πάνε καλά στη χώρα και ο Τσίπρας κατατρόπωσε τους δανειστές, θα ξυπνήσουν μια μέρα οι πολίτες και θα προσκυνούν τον «Κιμ της Ελλάδας». 
Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι ο πρωθυπουργός τους έδωσε τα πάντα… στα τέσσερα για να πάρει ψίχουλα. Δεν αντιλαμβάνεται την αύξηση του ΦΠΑ, τη μείωση των συντάξεων, το υπερταμείο των 100 ετών ή το ξεπούλημα της περιουσίας κι όλα αυτά για μια τρύπα στο νερό.
 Για μια δόση που κανονικά έπρεπε να είναι πάνω από 15 δις και τελικά κατέληξε 10,3 δις αλλά κι αυτά με την ψήφιση «συμπληρωματικού μνημονίου». Τους φταίνε τα πρωτοσέλιδα που είναι ανίκανοι να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα; Τους φταίνε οι δημοσιογράφοι για τον Κυρίτση, τη Βαγενά ή για τους διάφορους «κακόμοιρους» βουλευτές που ψηφίζουν στα τέσσερα αλλά κλαίνε και οδύρονται μετά για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων;
Τους φταίνε τα Media που ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής εξευτελίζει το κοινοβούλιο και τον ίδιο του τον εαυτό με όσα λέει για τον ΦΠΑ στα νησιά; Ή μήπως ο Καμμένος, ο Βούτσης και τα άλλα παιδιά που κλαίνε για τους φόρους το κάνουν για να μπορέσουν να πάνε σε κανένα νησί να κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι χωρίς να τους κράξουν;
Ασφαλώς και υπάρχουν θετικά στη συμφωνία. Ασφαλώς και στα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν υπερβολές και κραυγές που εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτό γινόταν διαχρονικά κι όχι μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από την άλλη να προσπαθούν οι υπουργοί να νουθετήσουν τους δημοσιογράφους για το πώς αναλύουν τα δεδομένα, αυτό πάει πολύ.
Σιγά μη γίνουν όλοι σαν την «Αυγή», το «Έθνος», το «Κόκκινο» και την «Κόντρα» ή άλλους που λένε από το πρωί ως το βράδυ ότι έρχεται η ανάπτυξη, βγαίνουμε από τα μνημόνια και ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος σωτήρας και αναμορφωτής της χώρας.

Ας σοβαρευτούν λοιπόν οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοί τους που δίνουν «συμβουλές» στα μέσα ενημέρωσης κι ας μάθουν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. Αν δεν μπορούν να διαπραγματευτούν να πάνε σπίτια τους. Εκτός κι αν το καθεστώς της ψευτοαριστεράς έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο φίμωσης του τύπου. Γιατί υπάρχουν και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με… περγαμηνές στις Βρυξέλλες που δεν απαντούν σε συνεντεύξεις όταν οι ερωτήσεις είναι σκληρές. 

Θέλουν να στέλνουν και τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις οι ίδιοι χωρίς παρέμβαση. Ονόματα δε λέμε αλλά αν θυμήθηκαν το κομμουνιστικό τους παρελθόν να το κόψουν. Θα γράφουμε και θα αναλύουμε την πραγματική κατάσταση της χώρας κι όχι πώς τη βλέπουν τα παπαγαλάκια στο Μαξίμου και στη Γενική Γραμματεία Τύπου. Οι Γεωργαλάδες μας τέλειωσαν πριν από 40 χρόνια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.