.Ελληνικά πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις

Με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ και με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας πρόκειται να συμμετάσχει η Ελλάδα, έπειτα και από σχετική εισήγηση του ΓΕΕΘΑ, στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, τη συγκρότηση του οποίου χαιρετίζει, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών και των Αράβων συμμάχων τους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία - με τη Ουάσιγκτον να υποστηρίζει ότι σε μία από αυτές έχασε τη ζωή του  και ο ηγέτης μιας ομάδας βετεράνων της αλ Κάιντα η οποία είναι γνωστή ως "Ομάδα Χορασάν"
Επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε και ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας, η οποία μάλιστα εκτιμά ότι οι αμερικανικές επιδρομές κινούνται μέχρι τώρα "στη σωστή κατεύθυνση" εφόσον η Δαμασκός ενημερώθηκε προκαταβολικά και δεν πλήττονται άμαχοι ή συριακοί στρατιωτικοί στόχοι.
"Να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης όσο ακόμη μπορούν" κάλεσε τους τζιχαντιστές ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, προαναγγέλλοντας ότι οι επιδρομές κατά του "δικτύου του θανάτου", όπως είπε, θα συνεχισθούν. 
Παράλληλα, κάλεσε το Ιράν να μην αφήσει την ευκαιρία να συνάψει οριστική συμφωνία με τις έξι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ήδη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί είχε συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον - την πρώτη μεταξύ ηγετών των δύο χωρών από το 1979. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.