.Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016

Επεκτείνεται έως το 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 1 έως 4% επί του εισοδήματος, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα και το 2014, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογή. 
Επίσης, όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν έως τέλος Σεπτεμβρίου να επικαιροποιήσουν τις δηλώσεις Ε9, ενώ οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επικαιροποιηθούν σε δύο φάσεις, το 2015 και το 2016.
 H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση της για την ελληνική οικονομία, διαπιστώνει αβεβαιότητες για τις δημοσιονομικές προοπτικές την περίοδο 2013-14, αν και παραδέχεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος, έστω και αργή, στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος. 
Συγκεκριμένα προβλέπει δημοσιονομικό κενό 3,4 δισ. ευρώ το 2015 και συνολικά 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016, ενώ εκτιμά  ότι θα υπάρχει χρηματοδοτικό κενό 3,8 δισ. ευρώ που ξεκινά από την Άνοιξη του 2014.
Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις μειώνεται ο φετινός στόχος για τα έσοδα κατά 1,6 δισ. ευρώ, ικανοποιώντας ανάλογο αίτημα της κυβέρνησης μετά το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, την «αξιοθαύμαστη πρόοδο» της Ελλάδας στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών επαίνεσε ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Μπάρτλε, ανακοινώνοντας νωρίτερα την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου να μην εμποδίσει την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Μπάρτλε, στην ίδια ανακοίνωση, κάλεσε ακόμη την Αθήνα να παραμείνει στον ίδιο δρόμο. Νωρίτερα η αρμόδια Επιτροπή είχε δεχθεί την εισήγηση του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, ο οποίος, με επιστολή του, ενημέρωνε τους βουλευτές ότι η τρόικα επιβεβαίωσε την πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων. 
«Επομένως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης», ανέφερε στην επιστολή του, την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου.
Εξάλλου, το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους άφησε ανοιχτό ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πετύχει την υπερκάλυψη των δαπανών της από τα έσοδα του κράτους, εφόσον εξυπηρετείται το εξωτερικό της χρέος, ως το τέλος του έτους.
Εντός της ημέρας συνεδριάζει και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την έκριση της δόσης 1,7 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εκταμιευθεί την Τετάρτη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.