.Η Γερμανία αποκτά κόμμα το οποίο αντιτίθεται στο ευρώ


Με τη συμμετοχή 1500 μελών από όλη τη χώρα άρχισε νωρίτερα σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος που αντιτίθεται στο ευρώ, «Εναλλακτική για την Γερμανία»("Alternative fuer Deutschland", AfD), σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βερολίνου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο εκπρόσωπος του προεδρείου του κόμματος καθηγητής Μπερντ Λούκε δήλωσε ότι κοινός στόχος είναι «να σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και των οικονομικών αρχών» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αποτρέψουμε την ζημία σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας. 

Θέλουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο συνεργασίας να διατηρηθεί στην παράδοση των μεγάλων γερμανών πολιτικών, όπως ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Χέλμουτ Σμιντ, ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ και ο Χέλμουτ Κολ».

Αργότερα σήμερα αναμένεται να αναδειχθεί η ηγεσία του κόμματος, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι το AfD θα προλάβει να εκπληρώσει τους απαραίτητους όρους στις προβλεπόμενες προθεσμίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Θεωρείται ωστόσο βέβαιη η συμμετοχή του στις εκλογές για την ευρωβουλή, το 2014.

Μεταξύ των μελών του νέου κόμματος βρίσκονται στελέχη τα οποία προέρχονται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό των κομμάτων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.