.Τα διαχρονικά χάλια

Θα διαβάσατε ή θα ακούσατε για το νέο κατόρθωμα των διοικούντων τη χώρα - αυτήν την τραγελαφική ιστορία με την εγκατάσταση του συστήματος καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων που ξεκίνησε το 2009 και θα ολοκληρωθεί, λέει, το 2015. Εκείνο που δεν λέει είναι αν θα λειτουργήσει κιόλας το 2015. Μην το παίξετε στάνταρ.
Εξακόσια εκατομμύρια τον χρόνο χάνει το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο αυτό. 

Και πολύ περισσότερα από το παραεμπόριο, που τσακίζει την ήδη δεινοπαθούσα αγορά. Περνώντας στη φοροδιαφυγή τα νούμερα εκτοξεύονται. Δισεκατομμύρια, πολλά δισεκατομμύρια. Και ακολουθεί η εισφοροδιαφυγή. 

Για να φτάσουμε τελικά -και να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ρεμούλας- στις απάτες και τις κομπίνες των κάθε λογής επιτήδειων σε νοσοκομεία, ταμεία, εφορίες, παντού στον δημόσιο τομέα.

Κάντε τη σούμα και το συμπέρασμα θα βγει μόνο του. Στοιχειωδώς ευρωπαϊκό να ήταν το κράτος μας, δεν θα είχαμε φτάσει στα σημερινά χάλια. 
Δεν θα χρειαζόταν να βλέπουν οι συνταξιούχοι να περικόπτονται οι συντάξεις που είχαν εργαστεί 30 και 40 χρόνια για να τις εξασφαλίσουν. 
Κι όλα αυτά επειδή κυβερνήσεις, αλλά και αντιπολιτεύσεις, δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά με όσα όφειλαν να έχουν ασχοληθεί και να έχουν φτιάξει ένα σωστό κράτος.

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Κι αυτά είναι πως ούτε και τώρα που έχουμε πιάσει πάτο δεν λένε να βάλουν μυαλό και να κάνουν όλα αυτά που τόσα χρόνια δεν έκαναν. Γιατί για πολλά μπορεί να φταίνε οι τροϊκανοί, αλλά για την ανικανότητα -ή τη σκοπιμότητα- που εμποδίζει να συμμαζευτεί το κράτος δεν φταίνε αυτοί. Δικές μας ήταν οι επιλογές, δικές μας είναι και τώρα.

Εχετε σκεφτεί ποτέ πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν αντί να αναζητούμε σωσίβιο στους λάθος πολλαπλασιαστές και άλλα ακαταλαβίστικα είχαν στρωθεί στη δουλειά οι κυβερνήσεις μας κι αν αντί να κόβουν συντάξεις κοίταζαν να βάλουν μια τάξη στο μαγαζί; 

Τώρα θα είχαμε βγει ήδη από τη σκληρή επιτήρηση και θα μας είχε μείνει και ένα συμμαζεμένο και λειτουργικό κράτος. Γιατί το χειρότερο απ' όλα είναι να υποφέρουμε όσο έχουμε υποφέρει, αλλά να παραμείνουμε στα διαχρονικά μας χάλια.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.