.«Υπάρχει πρόοδος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν»

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έστειλε η γερμανίδα Καγκελάριος A. Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Η Α. Μέρκελ αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, καθώς ορισμένες καίριες μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει.

Όπως επισήμανε η Καγκελάριος, θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα τράπεζα επενδύσεων στα πρότυπα της γερμανικής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. Μέρκελ «ο κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. 

Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Επίσης ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. 

Η Ελλάδα συζητά με την τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της».

«Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ελλάδα, βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας» σημείωσε στη συνέχεια η Καγκελάριος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.