.Αναβάθμιση της Ελλάδας


Σε B- αναβάθμισε σήμερα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας η Standard & Poor΄s, από ΄SD΄ (selective default) προηγουμένως, ενώ αναβάθμισε και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ΄B΄ από ΄SD΄. Το outlook είναι σταθερό, αναφέρει ο Οίκος αξιολόγησης.  

Ο οίκος σημειώνει ότι η αναβάθμιση ακολουθεί την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με την έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής. 

«Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητας τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», αναφέρει στην ανάλυση του ο οίκος. 

Τα κριτήρια μας, συνεχίζει ο οίκος, "ορίζουν την ανάδυση από μια κρατική χρεοκοπία ως την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πρότασης ανταλλαγής ή επαναγοράς. 
Καθώς η ελληνική επαναγορά αφορούσε μόνο ένα μέρος της έκδοσης - με ορισμένους από τους κατόχους να αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία - αναβαθμίζουμε την αξιολόγηση στα αρχικά χρεόγραφα. 
Αυτό αντανακλά την άποψη μας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει πιθανότατα να εξυπηρετεί πλήρως το χρέος της".

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.